Vacature: Onderwijs-innovator Grafisch en Ruimtelijk Ontwerpen

0,6 fte

Wie: Een onderwijs-innovator / docent met visie op kunstonderwijs, coachende kwaliteiten en affiniteit met grafisch en ruimtelijk ontwerpen
Wat: Didactische ondersteuning en studieloopbaanbegeleiding binnen de opleiding Grafisch en Ruimtelijk Ontwerpen
Waar: Breda en 's-Hertogenbosch
Wanneer: vanaf 1 augustus 2017

 

Studie Grafisch | Ruimtelijk Ontwerp

Uitdagend werk

Voor de opleidingscoördinator Grafisch en Ruimtelijk Ontwerpen bent u sparringpartner rondom team- en onderwijsontwikkeling. U zorgt ervoor dat de aansluiting gemaakt wordt naar de inhoudelijke focus van de opleiding en de beleidskaders en neemt docenten daarin mee. Binnen de opleiding leggen we de nadruk op een manier van ontwerpen waarin het actief onderzoeken van de context van een ontwerpvraagstuk centraal staat. Daarnaast begeleidt u docententeams en (nieuwe) docenten bij onderwijskundige zaken door het aanbieden van didactische ondersteuning. U ondersteunt de docenten bij toetsontwikkeling, reviewt de ontwikkelde toetsen en doet verbetervoorstellen.

In samenwerking met team kwaliteitszorg van de academie doet u aanbevelingen ter verbetering van het onderwijs. De kwaliteitszorgactiviteiten binnen de opleiding stuurt u aan en voert u uit. U bent deelnemer aan Avans- en kunstonderwijsbrede kennisnetwerken op onderwijs- en onderzoeksthema’s en neemt deel aan academiebrede projecten.

Naast deze onderwijskundige taken begeleidt u studenten bij hun studievoortgang, loopbaanontwikkeling en professionele ontwikkeling. AKV|St.Joost heeft de ambitie om zelfstandige professionals op te leiden. Dit vraagt om een onderwijs- en leerklimaat waarin de student door verschillende ervaringen die zelfstandigheid kan leren. Studieloopbaanbegeleiding is daarin een belangrijke schakel en ondersteunt dit proces: als een geïntegreerd onderdeel van de studie, met een eigen doelstelling, programma en planning. U laat de studenten groeien als professional, waardoor zij met zelfreflectie en vertrouwen het werkveld ingaan. Daarbij bewaakt u te allen tijde de kwaliteit. Daarnaast werkt u mee aan de invulling van de studieloopbaanbegeleiding in het nieuwe curriculum.

U wordt aangestuurd door de opleidingscoördinator en als onderdeel van het opleidingsteam werkt u intensief samen met de semesterdocenten en studieloopbaanbegeleiders.

Inspirerende omgeving

U werkt voor de opleiding Grafisch en Ruimtelijk Ontwerpen van de Akademie voor Kunst en Vormgeving van Avans Hogeschool, AKV|St.Joost, in Breda en ’s-Hertogenbosch.   

Het ontwikkelen van ons ontwerponderwijs start bij ons vanuit een interdisciplinair vertrekpunt: binnen de opleiding Vormgeving zijn de twee bestaande opleidingsrichtingen grafisch ontwerpen en ruimtelijk ontwerpen sinds studiejaar 2016/2017 samengebracht in één opleiding. De studenten studeren samen en werken aan dezelfde ontwerpvraagstukken die voortkomen uit het onderzoeksdomein ‘Design in Context’. Studenten krijgen binnen de studie veel keuzevrijheid en ruimte om een persoonlijk ontwerpprofiel te ontwikkelen. Het doel hiervan is studenten voor te bereiden op een beroepspraktijk die zich kenmerkt door interdisciplinaire samenwerkingen, hybridisering van werkpraktijken en voortdurende technologische vernieuwing. AKV|St.Joost staat midden in de samenleving, dat blijkt onder meer uit de verbanden tussen de verschillende studierichtingen en de samenwerking met de praktijk. En ook uit de bijzondere projecten, excursies en stages en de vele professionals die naast hun docentschap ook kunstenaar of ontwerper zijn.

Juiste match

 • U bent minimaal 3 jaar werkzaam binnen het ontwerponderwijs (mbo/hbo/universitair)
 • U heeft affiniteit met het werkveld van Grafisch en Ruimtelijk Ontwerpen en u volgt nauwlettend de relevante actuele ontwikkelingen.
 • Het onderzoeksdomein ‘Design in Context’ heeft uw affiniteit, u bent enthousiast om dit met het team uit te bouwen.
 • Vanzelfsprekend heeft u ruime ervaring op het gebied van onderwijsontwikkeling, didactiek, communiceren en presenteren.
 • Verantwoordelijkheid nemen voor de eigen bijdrage in het onderwijsproces en in het docentteam is voor u vanzelfsprekend.
 • U beschikt over een goed organisatievermogen.
 • U staat open voor feedback van studenten en collega’s en/of partners in het beroepenveld ter verbetering van het onderwijs.
 • Het coachen van individuele studenten en groepen heeft u veelvuldig gedaan; bij voorkeur in het kunstonderwijs.
 • Bij voorkeur heeft u een afgeronde masteropleiding.
 • Uw flexibele instelling, kenmerkt u; als de situatie erom vraagt, past u de plannen aan.

Goede werkgever

Avans Hogeschool haalt graag het beste uit mensen. We staan bekend als goede werkgever. Dat ziet u terug in o.a. onze collegiale cultuur en in onze arbeidsvoorwaarden.

 • Wij bieden u volop mogelijkheden om uzelf te blijven ontwikkelen. 
 • U ontvangt een maandsalaris in schaal 11: minimaal € 3.362,46 en maximaal €4.661,12 bruto bij een fulltime aanstelling. Dit is conform cao hbo.
 • Een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand is standaard.
 • Wij bieden u een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren hoort een verlenging tot de mogelijkheden.
 • Wij bieden u een contract als docent HBO aan. Dit is de officiële naam van de functie.

Bewuste keus

U bent ervan overtuigd dat deze functie bij u past en u heeft zin om aan de slag te gaan bij Avans. Solliciteer dan voor 7 mei 2017. Vermeld vacaturenummer 17/079. Voor vragen over de inhoud van de functie neemt u contact op met Barbara Asselbergs, opleidingscoördinator Grafisch en Ruimtelijk Ontwerpen, mobiel  06 - 12 49 58 95.

We hebben de vacature zowel intern als extern uitgezet. Na de sluitingsdatum verwijderen wij de vacaturetekst van de website. Aan de inhoud van deze vacature kunt u geen rechten ontlenen. Acquisitie naar aanleiding van deze tekst stellen wij niet op prijs.